Type hosting

Het type hosting bepaalt hoe de website zich gedraagt. Plesk ondersteunt drie soorten hosting: Websitehosting , Doorschakelen en Geen hosting.

Verder in deze sectie:

Websitehosting

Doorschakelen

Domeinen zonder webhosting

 
Websitehosting

Het hostingtype Website betekent dat een website zich fysiek op de server bevindt.

Voor het hostingtype website kunt u het volgende opgeven:

 • Hoofdmap. De locatie van de map waar alle bestanden en submappen van de site zullen worden opgeslagen. U kunt de standaardmap httpdocs gebruiken of een andere map opgeven.
 • Voorkeursdomein. Een website is standaard bereikbaar via twee URL's: met het voorvoegsel www (als in www.voorbeeld.nl) en zonder (zoals in voorbeeld.nl). Wij raden u aan dat u bezoekers altijd doorschakelt naar een van deze URL's (normaal gesproken de versie zonder www). Bijvoorbeeld: als u het voorkeursdomein instelt op de versie zonder www (voorbeeld.nl), dat worden bezoekers van de site doorgeschakeld naar deze URL als zij in hun browser www.voorbeeld.nl invoeren.


  Plesk maakt voor deze doorschakeling gebruik van de zoekmachinevriendelijke HTTP-code 301. Dit zorgt ervoor dat uw score in zoekmachines behouden blijft voor uw site (voorkeursdomein). Als u de doorschakeling uitschakelt door te kiezen voor Geen, dat zullen zoekmachines beide versies van de URL (met www en zonder) beschouwen als verschillende sites. Als gevolg daarvan zal de score van de site in de zoekmachine worden verdeeld over deze twee URL's.

 
Doorschakelen

U kunt een of meer geregistreerde domeinnamen laten doorverwijzen naar dezelfde fysieke website door de domeinnaam door te sturen. Hiermee is automatische doorschakeling van bezoekers mogelijk vanaf de URL die zij opgeven in hun browser naar een site met een andere URL. Zo kunnen bezoekers van de site www.voorbeeld.nl woorden doorgeschakeld naar www.anderdomein.nl. Er zijn twee manieren waarop een site in Plesk kan worden doorgeschakeld: standaard en doorschakelen via frame.

Standaard doorschakelen

Met Standaard doorschakelen kunnen gebruikers die zijn doorgeschakeld naar een andere URL het adres van bestemming zien in de adresbalk van de browser.

Afhankelijk van hoe lang u van plan bent de doorschakeling te gebruiken kunt u het soort doorschakeling selecteren – Moved permanently (code 301) voor een permanente doorschakeling of Moved temporarily (code 302) voor een tijdelijke doorschakeling. Dit zijn HTTP-antwoordcodes die Plesk naar de browser stuurt om de doorschakeling te laten plaatsvinden. Voor de bezoeker maakt het soort antwoordcode niet uit: in beide gevallen worden zij simpelweg doorgeschakeld naar de URL van bestemming. Voor zoekmachines geeft de code aan hoe zij de doorgeschakelde site moeten beschouwen en de code is daardoor van invloed op de positie van uw site in de zoekresultaten.

 • Moved permanently (code 301).

  Gebruik dit type doorschakeling als u de score van uw site in de zoekmachine wilt behouden nadat u deze permanent naar een ander adres hebt verplaatst.
  Als u bijvoorbeeld voorbeeld1.nl permanent verplaatst naar het domein voorbeeld2.nl, dan zal de score niet worden verdeeld tussen voorbeeld1.nl en voorbeeld2.nl – de zoekmachine zal de sites beschouwen als een en dezelfde website.

 • Moved temporarily (code 302).

  Gebruik dit type doorschakeling als het domein van bestemming tijdelijk is, bijvoorbeeld tijdens het testen van een nieuwe versie van uw site met echte bezoekers terwijl u de oude versie van de site intact wilt laten. Als u dit type doorschakeling selecteert voor een nieuw domein van bestemming, dan zal dit domein niet in zoekmachines worden opgenomen.

Doorschakelen via frame

Met Doorschakelen via frame zien bezoekers niet dat zij zijn doorgeschakeld naar een andere site: de adresbalk van de browser toont nog steeds de originele URL. Bezoekers zijn zich daarom niet bewust van de omleiding. Dit heet doorschakelen via frame, omdat de hoofdpagina van de site bestaat uit een frame waarin de site van bestemming wordt geladen.

 

 
Domeinen zonder webhosting

U kunt de webdienst uitschakelen en alleen de emaildiensten van het domein gebruiken (Websites & domeinen > domeinnaam > Hostinginstellingen > de link Wijzigen naast de Type hosting > de optie Geen webhosting).